ISM_4999-slider.jpg LJUT2018.jpg IMG_9680-slider.jpg pf-takmicenje-slider-maj2018.jpg NOVOSTI_UNTZ_br_8_maj2018-slider.jpg sl2-SLIDER.jpg IMG_3848-SLIDER.jpg ZiV_006-slider.jpg IMG_2079-slider.jpg DSC_0567-slider.jpg IMG_9380-slider.jpg vodic_za_buduce_studente1-april2018.jpg

Erasmus + stipendije „Middle East" Tehničkog univerziteta (METU)

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 10.10.2017. godine

 

„Middle East“ Tehnički univerzitet, Ankara, Turska, objavio je Konkurs za dodjelu stipendija studentima I ciklusa studija Univerziteta u Tuzli na osnovu potpisanog Erasmus sporazuma o saradnji, za ljetni semestar akademske 2017/18 godine. Prijave poslati najkasnije do 26.10.2017. godine.

 


Konkurs je otvoren za studente I ciklusa, dok za studente II i III ciklusa METU će ih prihvatiti  ako sami pronađu istraživača supervizora na ''Middle East'' Tehničkom univerzitetu.

Stipendija obuhvata putne troškove i mjesečnu stipendiju u iznosu 800 EUR.
Viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.

Više informacija možete pronaći na:
studijski programi: https://catalog.metu.edu.tr/
smještaj na METU: http://ico.metu.edu.tr/accommodation
informacije o vizi: http://ico.metu.edu.tr/visa-residence-permit
informacije o osiguranju: http://ico.metu.edu.tr/health-safety


Potrebna dokumentacija za studente:
1. Prijavni obrazac
2. Kopija pasoša
3. CV
4. Uvjerenje o položenim ispitima (Trascript of Records ) za studente I ciklusa, kopija diplome i dodatka diplomi za studente II ciklusa na engleskom jeziku
5. Motivaciono pismo na engleskom jeziku
6. Prijedlog Erasmus+ Learning Agreement na osnovu kojeg će odabrani kandidati izraditi konačnu verziju
7. Dokaz o poznavanju jezika, minimalno B1 / English Proficiency Document

Prijave dostaviti putem e-maila: international@untz.ba sa napomenom PRIJAVA ZA ERASMUS + METU, najkasnije do 26.10.2017. godine.


Svi dokumenti moraju biti dostavljeni na engleskom jeziku, potpisani i skenirani u PDF formatu sa jasno naznačenim dokumentima.


Za sve dodatne informacije Ured za međuuniverzitetsku saradnju stoji vam na raspolaganju.
Kontakt informacije:
Dr. Tihomila Markovića 1 ( Rektorat Univerziteta u Tuzli, kancelarija br. 8 )
e-mail: international@untz.ba
tel: +38735 300 526
fax: +38735 300 528

 

 

Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti

 

PRAVILNIK O MEĐUNARODNOJ MOBILNOSTI
Pravilnik je donesen na sjednici Senata Univerziteta u Tuzli održanoj 03.10.2012. god.           

Šta i kako studirati

U akademskoj 2018/2019. godini Univerzitet u Tuzli ulazi u 42. godinu postojanja. Iza nas su godine iskustva, rada i zalaganja za reformske procese u nastojanju da naš rad prilagodimo Vašim potrebama. Kako biste tokom studija bili što uspješniji, nastavljamo s mjerama i ulaganjima u poboljšanje uvjeta studiranja. Duboko smo ubijeđeni da ćete i Vi, kao naši budući studenti, dati doprinos u poboljšanju kvaliteta studija. Stoga iskreno želimo da upišete studij koji želite i ostanete članovi naše akademske zajednice.

 

Više informacija

23. Ljetni univerzitet

Od 1994., Univerzitet u Tuzli i YSY iz Amsterdama (Holandija) su zajedno radili na različitim projektima. Jedan takav projekat je Internacionalni Ljetni Univerzitet Tuzla (LJUT) koji je postao naširoko poznat izvan Bosne i Hercegovine. Od 1996., svakog ljeta studenti iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije se sakupljaju u Tuzli kako bi održali kurseve na različitim naučnim poljima. Takođe se svake godine broj studenata, koji učestvuju na različitim kursevima, sa BH univerziteta povećava.

 

Više informacija