untz-vladatk-posjeta-studentskom-centru-januar2018.jpg untz-sisecam-soda-lukavac-sporazum.jpg ef-vodic-za-investitore-januar2018.png NOVOSTI_UNTZ_br_5_decembar2017_slider.jpg untz-kpktz-priznanje1-januar2018.jpg press-konferencija-decembar2017.jpg ADU-19godina-postojanja-i-rada-slider.jpg prof-dr-mirsada-hukic-slider.jpg posjeta-ambasadora-wigemarka-slider-decembar2017.jpg rggf-dan-fakulteta-dan-rudara-decembar2017.jpg untz-pmf-frankfurt-slider.jpg predavanje-dr-edhem-eddie-custovic-decembar2017.jpg promocija-doktora-nauka-redovnih-profesora-zlatnih-studenata-decembar2017.jpg kulturni-centar-amrita-sher-gil-decembar2017.jpg potpisan_sporazum_o_saradnji_trakya_univerzitet.jpg turska-mehmet-akif-ersoy-posjeta-decembar2017.jpg

ODLUKA O KRITERIJIMA ZA AKREDITACIJU STUDIJSKIH PROGRAMA PRVOG I DRUGOG CIKLUSA STUDIJA U BOSNI I HERCEGOVINI

 

ODLUKA O KRITERIJIMA ZA AKREDITACIJU STUDIJSKIH PROGRAMA PRVOG I DRUGOG CIKLUSA STUDIJA U BOSNI I HERCEGOVINI
Odluka je objavljena u Službenim novinama TK br. 47, dana 27.06.2017. god.

 

 

 

 

 

PONIŠTENJE DIJELA KONKURSA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

PONIŠTENJE DIJELA KONKURSA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
Poništenje je objavljeno u dnevnom listu "Oslobođenje" od 09.01.2018. god.

Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti

 

PRAVILNIK O MEĐUNARODNOJ MOBILNOSTI
Pravilnik je donesen na sjednici Senata Univerziteta u Tuzli održanoj 03.10.2012. god.           

Šta i kako studirati

U akademskoj 2017/2018. godini Univerzitet u Tuzli ulazi u 41. godinu postojanja. Iza nas su godine iskustva, rada i zalaganja za reformske procese u nastojanju da naš rad prilagodimo Vašim potrebama. Kako biste tokom studija bili što uspješniji, nastavljamo s mjerama i ulaganjima u poboljšanje uvjeta studiranja. Duboko smo ubijeđeni da ćete i Vi, kao naši budući studenti, dati doprinos u poboljšanju kvaliteta studija. Stoga iskreno želimo da upišete studij koji želite i ostanete članovi naše akademske zajednice.

 

Više informacija

22. Ljetni univerzitet

Od 1994., Univerzitet u Tuzli i YSY iz Amsterdama (Holandija) su zajedno radili na različitim projektima. Jedan takav projekat je Internacionalni Ljetni Univerzitet Tuzla (LJUT) koji je postao naširoko poznat izvan Bosne i Hercegovine. Od 1996., svakog ljeta studenti iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije se sakupljaju u Tuzli kako bi održali kurseve na različitim naučnim poljima. Takođe se svake godine broj studenata, koji učestvuju na različitim kursevima, sa BH univerziteta povećava.

 

Više informacija