STA_STUDIRATI_NA_UNTZ_27-28-04-2017-18.png IMG_0648-decembar2016.jpg IMG_0229_zlatni_studenti_2016.jpg IMG_8960.jpg BUA.jpg drc-slider.jpg laboratorije-copy.jpg uni_biblioteka.jpg

Poziv za prijavu za UNESCO/ISEDC program stipendiranja za 2017. godinu

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 17.02.2017.godine

 

Međunarodni centar za razvoj održive energije (ISEDC) u Moskvi u saradnji sa UNESCO-m programom stipendiranja nudi 20 stipendija za obuku u trajanju od četiri sedmice tokom 2017. godine.

 

Cilj ovog programa stipendiranja je izgradnja kapaciteta i razvoj ljudskih resursa u oblasti održivih i obnovljivih izvora energije u zemljama u razvoju i zemljama u tranziciji.


Stipendije se nude za sljedeće studijske oblasti:
a)Energija i održivi razvoj;
b)Ekološko upravljanje energetskim resursima;
c)Obnovljiva energija;
d)Održiva i obnovljiva proizvodnja struje.


Obuka će biti održana na engleskom jeziku u specijaliziranim ustanovama u Ruskoj federaciji u periodu od 2. do 27. oktobra 2017. godine.


Kandidati moraju ispunjavati sljedeće kriterije:
a)Da imaju univerzitetsku diplomu (najmanje nivo BSc, odnosno BA iz oblasti ekonomije);
b)Tečno poznavanje engleskog jezika;
c)Starosna dob kandidata ne smije prelaziti 35 godina;


Aplikacije se dostavljaju isključivo putem Državne komisije BiH za UNESCO.


Više informacija o stipendijama kao i prijavni obrasci mogu se naći na web stranici Ministarstva civilnih poslova BiH: www.mcp.gov.ba i
na linku: http://portal.unesco.org/en/files/14711/10721985741Application_form_for_Fellowship.pdf/Application%2Bform%2Bfor%2BFellowship.pdf.


Popunjene obrasce za prijavu i traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti u elektronskoj i štampanoj formi Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESCOM.


Rok za dostavu aplikacija je 10. mart 2017. godine.

 

 


 

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU
Zakon je objavljen u Službenim novinama TK br. 10, dana 10.09.2016. god.

 


ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU
Zakon je objavljen u Službenim novinama TK br. 7, dana 22.06.2016. god.

Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti

 

PRAVILNIK O MEĐUNARODNOJ MOBILNOSTI
Pravilnik je donesen na sjednici Senata Univerziteta u Tuzli održanoj 03.10.2012. god.           

Šta i kako studirati

U akademskoj 2017/2018. godini Univerzitet u Tuzli ulazi u 41. godinu postojanja. Iza nas su godine iskustva, rada i zalaganja za reformske procese u nastojanju da naš rad prilagodimo Vašim potrebama. Kako biste tokom studija bili što uspješniji, nastavljamo s mjerama i ulaganjima u poboljšanje uvjeta studiranja. Duboko smo ubijeđeni da ćete i Vi, kao naši budući studenti, dati doprinos u poboljšanju kvaliteta studija. Stoga iskreno želimo da upišete studij koji želite i ostanete članovi naše akademske zajednice.

 

Više informacija

21. Ljetni univerzitet

Od 1994., Univerzitet u Tuzli i YSY iz Amsterdama (Holandija) su zajedno radili na različitim projektima. Jedan takav projekat je Internacionalni Ljetni Univerzitet Tuzla (LJUT) koji je postao naširoko poznat izvan Bosne i Hercegovine. Od 1996., svakog ljeta studenti iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije se sakupljaju u Tuzli kako bi održali kurseve na različitim naučnim poljima. Takođe se svake godine broj studenata, koji učestvuju na različitim kursevima, sa BH univerziteta povećava.

 

Više informacija