020-slider.jpg IMG_5608-slider.jpg IMG_0648-slider.jpg dekan-separovic-ministar-micanovic-slider.jpg Vjezba-evakuacije-i-spasavanja3-slider.jpg Picture1-slider.jpg Slika1-slider.jpg DSC_0162-slider.jpg naslovna-slider2.jpg inovatori-slider.jpg Zajednicka_afisa-SLIDER.jpg

Vodiči za podršku studentima sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju

 


U okviru Tempus projekta „Jednake mogućnosti za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju“ (EQOPP) (2011-2014)  koji je namijenjen unapređenju pristupa, zadovoljavanju potreba i prava i poboljšanju iskustva studiranja studenata i studentica s posebnim potrebama na svim univerzitetima u BiH, publicirana su i posljednja dva vodiča za podršku studentima sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju.

 

PODRŠKA STUDENTIMA SA MENTALNIM TEŠKOĆAMA I PONAŠAJNIM POREMEĆAJIMA U VISOKOM OBRAZOVANJU

PODRŠKA STUDENTIMA SA OŠTEĆENJEM SLUHA U VISOKOM OBRAZOVANJU

Glavni cilj ovog projekta je podržati bh. univerzitete u poboljšanju kvaliteta i modernizaciji visokog obrazovanja kreiranjem institucionalnih kapaciteta i razvijanjem politike i prakse, što će omogućiti svim studentima i studenticama da studiraju na bh. univerzitetima.


Preostala četiri vodiča možete potražiti na stranici univerziteta http://www.untz.ba/index.php?page=podrska ili na web stranici projekta http://www.eqopp.ba.

 

 

 

 

 

Šta i kako studirati

U akademskoj 2019/2020. godini Univerzitet u Tuzli ulazi u 43. godinu postojanja. Iza nas su godine iskustva, rada i zalaganja za reformske procese u nastojanju da naš rad prilagodimo Vašim potrebama. Kako biste tokom studija bili što uspješniji, nastavljamo s mjerama i ulaganjima u poboljšanje uvjeta studiranja. Duboko smo ubijeđeni da ćete i Vi, kao naši budući studenti, dati doprinos u poboljšanju kvaliteta studija. Stoga iskreno želimo da upišete studij koji želite i ostanete članovi naše akademske zajednice.

 

Više informacija

24. Ljetni univerzitet

Od 1994., Univerzitet u Tuzli i YSY iz Amsterdama (Holandija) su zajedno radili na različitim projektima. Jedan takav projekat je Internacionalni Ljetni Univerzitet Tuzla (LJUT) koji je postao naširoko poznat izvan Bosne i Hercegovine. Od 1996., svakog ljeta studenti iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije se sakupljaju u Tuzli kako bi održali kurseve na različitim naučnim poljima. Takođe se svake godine broj studenata, koji učestvuju na različitim kursevima, sa BH univerziteta povećava.

 

Više informacija