untz-vladatk-posjeta-studentskom-centru-januar2018.jpg untz-sisecam-soda-lukavac-sporazum.jpg ef-vodic-za-investitore-januar2018.png NOVOSTI_UNTZ_br_5_decembar2017_slider.jpg untz-kpktz-priznanje1-januar2018.jpg press-konferencija-decembar2017.jpg ADU-19godina-postojanja-i-rada-slider.jpg prof-dr-mirsada-hukic-slider.jpg posjeta-ambasadora-wigemarka-slider-decembar2017.jpg untz-pmf-frankfurt-slider.jpg kulturni-centar-amrita-sher-gil-decembar2017.jpg

Vodiči za podršku studentima sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju

 


U okviru Tempus projekta „Jednake mogućnosti za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju“ (EQOPP) (2011-2014)  koji je namijenjen unapređenju pristupa, zadovoljavanju potreba i prava i poboljšanju iskustva studiranja studenata i studentica s posebnim potrebama na svim univerzitetima u BiH, publicirana su i posljednja dva vodiča za podršku studentima sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju.

 

PODRŠKA STUDENTIMA SA MENTALNIM TEŠKOĆAMA I PONAŠAJNIM POREMEĆAJIMA U VISOKOM OBRAZOVANJU

PODRŠKA STUDENTIMA SA OŠTEĆENJEM SLUHA U VISOKOM OBRAZOVANJU

Glavni cilj ovog projekta je podržati bh. univerzitete u poboljšanju kvaliteta i modernizaciji visokog obrazovanja kreiranjem institucionalnih kapaciteta i razvijanjem politike i prakse, što će omogućiti svim studentima i studenticama da studiraju na bh. univerzitetima.


Preostala četiri vodiča možete potražiti na stranici univerziteta http://www.untz.ba/index.php?page=podrska ili na web stranici projekta http://www.eqopp.ba.

 

 

 

 

 

PONIŠTENJE DIJELA KONKURSA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

PONIŠTENJE DIJELA KONKURSA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
Poništenje je objavljeno u dnevnom listu "Oslobođenje" od 09.01.2018. god.

Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti

 

PRAVILNIK O MEĐUNARODNOJ MOBILNOSTI
Pravilnik je donesen na sjednici Senata Univerziteta u Tuzli održanoj 03.10.2012. god.           

Šta i kako studirati

U akademskoj 2017/2018. godini Univerzitet u Tuzli ulazi u 41. godinu postojanja. Iza nas su godine iskustva, rada i zalaganja za reformske procese u nastojanju da naš rad prilagodimo Vašim potrebama. Kako biste tokom studija bili što uspješniji, nastavljamo s mjerama i ulaganjima u poboljšanje uvjeta studiranja. Duboko smo ubijeđeni da ćete i Vi, kao naši budući studenti, dati doprinos u poboljšanju kvaliteta studija. Stoga iskreno želimo da upišete studij koji želite i ostanete članovi naše akademske zajednice.

 

Više informacija

22. Ljetni univerzitet

Od 1994., Univerzitet u Tuzli i YSY iz Amsterdama (Holandija) su zajedno radili na različitim projektima. Jedan takav projekat je Internacionalni Ljetni Univerzitet Tuzla (LJUT) koji je postao naširoko poznat izvan Bosne i Hercegovine. Od 1996., svakog ljeta studenti iz Evrope, Sjeverne Amerike i Australije se sakupljaju u Tuzli kako bi održali kurseve na različitim naučnim poljima. Takođe se svake godine broj studenata, koji učestvuju na različitim kursevima, sa BH univerziteta povećava.

 

Više informacija